dilluns, 17 d’octubre de 2016

LA FAMÍLIA MADRAZO


              Veurem la saga de los Madrazo ací: https://www.youtube.com/watch?v=3I7H3H0uCm4
          No estaria gens malament que continuarem navegant cercant més informació sobre els Madrazo en el mateix youtube.
              Com en classe, em preguntareu especialment pel quadre de la Comtessa de Vilches de Federico, ací va un enllaç on apreciarem el comentari sobre l'obra:https://www.youtube.com/watch?v=h7DvaTxexYk
             Tot seguit us deixe una presentació sobre els Madrazo que, malgrat referir-se a una exposició, les diapositives són molt didàctiques. Ahí va!

Losmadrazo de maramartn70
             
               I aquest enllaç com a mena de catàleg: http://www.foroxerbar.com/viewtopic.php?t=15334
         
              Per a finalitzar, us passaré el resum d'aquesta entrada:
              
                Arribats ací, ara us deixe el nom d'un artista en enllaç, Franz Xaver Winterhalter, perquè en els continguts marcats per la LOMQE està la comparació dels retrats d'aquest autor amb la pintura dels Madrazo. A vorer què us sembla!

                A data 10 de novembre actualitzem els següents comentaris:

             Per tal que puguèreu tindre un registre correcte en els apunts sobre aquesta relació entre autors, a la entrada "Activitats nº1 solucionari" consta a la resposta nº 6.

                A més a més, afegiré com a curiositat una imatge que m'ha passat Raül. És aquesta:

 Resultado de imagen de victorian disney princess
             
            Efectivament, són les princeses Disney col·locades tal qual el quadre de Winterhalter "Eugènia, emperadriu dels francesos, amb les seues dames de companyia" de 1855.

                    
            Respecte al quadre de Winterhalter comentar que, com ja sabeu, solia retratar a la reialesa. En aquesta ocasió, a la emperadriu Eugènia, aristòcrata espanyola, casada amb Napoleó III.

         Del quadre de les princeses Disney comentar que, estan adaptades a aquest quadre per la peculiaritat en la indumentària, ja que les princeses són vestides a l'estil victorià (corsé, cintura menuda, falda voluminosa, etc), ple de detalls femenins molt romàntics com, llaços, encaixos, joies, flors, colors pastel, etc.

          Si voleu saber més d'aquest estil que no només és de la moda, cliqueu ací: https://es.wikipedia.org/wiki/Estilo_victoriano
                 
           Tornant a Winterhalter us rescataré de la viquipèdia la imatge del retrat que li va fer a Isabel II en 1852 per a què, la pugau comparar amb un de Federico Madrazo (recordeu que, té varios) fet un any anterior. En la de Winterhalter està amb la seua filla, la infanta Isabel, que si recordeu és a la que portava en braços quan va patir l'atemptat protagonitzat pel retor Merino el mateix any de 1852, al 2 de febrer.

                                    

                                                de Winterhalter                                           de Federico Madrazo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada