diumenge, 4 de desembre de 2016

ACTIVITATS nº 3 solucionari1.     Cerca informació sobre l’ obra d’ Eugène Delacroix “La mort de Sardanapale”.


             Aquest quadre d'Eugène Delacroix mostra la mort del rei asiri Sardanàpal (661 a.C.- 631 a.C.) que, situat dalt del seu llit en actitud de repós, contempla el resultat del mandat que havia donat: suicidar-se junt amb les seues dones i eunucs (hòmens castrats que les vigilaven), gossos, cavalls i en definitiva, tota possessió que li havera oferit plaer i que, foren els seus oficials de palau i eunucs qui ho executaren i, abans que els seus enemics que els asediaven sense pietat hi arribaren.

           Aquesta escena dramàtica li va ser inspirada per la lectura de l'obra "Sardanapalus" (1821) del poeta anglès Lord Byron, traduïda al francés en 1822.

                     Podeu llegir més  ací:https://es.wikipedia.org/wiki/La_muerte_de_Sardan%C3%A1palo

                    Comentar també que l'obra va ser exposada al Saló de París de 1827 i que, encara va ser pitjor rebuda que la seua anterior de la "Massacre de Quíos" de 1824 per ser aquesta elaborada amb una perspectiva estranya i una pinzellada excessivament lliure, a més a més d'oferir una anatomia dels nus un tant distorsionada.
     
                       Llegir més ací (destacar que també es va exposar un paisatge de Camille Corot, un precursor de l'impressinisme): https://sites.google.com/a/plu.edu/paris-salon-exhibitions-1667-1880/salon-de-1827
                     
                         Tot seguit, us deixe una imatge extreta d'aquest últim enllaç sobre les obres exposades en el Saló de París de 1827.
 https://f94fc6c8-a-cf8e69bb-s-sites.googlegroups.com/a/plu.edu/paris-salon-exhibitions-1667-1880/salon-de-1827/1827.jpg?attachauth=ANoY7cqjSPTNRiQLrjS7QL-qx1tVunYAyeZLZWrG839eEOB0KkP8sx1PQU9Yd-0OSzIB452cAv7I4ruXHbPqyxHYC51MLTC7TuqgJnUPz7jGb7_km5MuHgfR8dgAFViU8btqmDJ4AeQ4fXZBaoXY-tlJ3JDztmOrMmnjKEmTsLzayQwORM-EbucQjzdpNRLUP6lhovIxnN_A-Aj1Ys94It1a_c41VXu9OI2WdPdbFK41F3QSQzPkLt_QpteIBtvawLpXonkz12iN&attredirects=0

2.     Investiga sobre l’edifici del Museu del Prat (ubicació, any de construcció, arquitecte, estil, ...) Nomena alguna obra vista a classe i que es pot trobar en les seues sales.


 Ubicació: El Retir de Madrid
Any de construcció: 1819
Arquitecte: Juan de Villanueva
Estil: Neoclàssic
Més: Construït desprès de la Guerra d'Independència (1808-1814) durant el regnat de Ferran VII, dins d'un estil neoclàssic característic de les edificacions oficials. Resulta una mostra de l'eclecticisme en l'arquitectura al llarg del segle XIX, dins la vessant historicista.

               Per a nomenar alguna obra vista en classe i que s'ubica en el Museu, serà millor entrar en l'enllaç del museu: https://www.museodelprado.es/coleccion/pintura-sxix

3.     En què consisteix el Saló de París? Cerca la caricatura que Honoré Daumier realitzà sobre ell.

                  El Saló de París fou una exposició d'art oficial de l'Acadèmia de Belles Arts que començà al 1725 i que s'allargà fins al 1880, quan passà a organitzar-la la Societat d'Artistes Francesos, deixant així d'organitzar-la el govern.

                   Podeu llegir més ací: https://es.wikipedia.org/wiki/Sal%C3%B3n_de_Par%C3%ADs

                   Recordeu que en la resposta de la pregunta 1 hi havia un enllaç sobre les obres exposades en aquest Saló inclús en el dels Independents que, veurem dins de poc. 

                  La caricatura d'Honoré Daumier és aquesta: 
4.     Qui és Gaspar-Félix Tournachon, més conegut com Nadar? Cerca la seua imatge sobre els pintors Eugène Delacroix, Gustave Courbet i Édouard Manet.

            Gaspar-Félix Tournachon (París 1820-París 1910), més conegut com Nadar, fou periodista, il·lustrador, caricaturista i, fotògraf, faceta que, avui en dia, ens resulta sumament interessant per tot el registre gràfic que deixà dels personatges retratats de l'època que, pels seus contactes, resulten dels més destacats.

              Com a curiositat comentar que, a ell es deuen les primeres fotografies aèries, realitzades en 1856 en un globus aerostàtic i les primeres fotografies de les catacumbes de París realitzades amb llum artificial en 1866.                 Respecte al bloc que ens ocupa comentar que, ell va tindre l'honor d'acollir la primera exposició dels impressionistes a l'abril de 1874 en el seu estudi del boulevard des Capucines de París.

                 Podeu llegir més sobre ell ací: https://ca.wikipedia.org/wiki/Gaspard-F%C3%A9lix_Tournachon

              Les fotografies dels artistes són les següents:


5.     Qui és Édouard Manet? Visiona la seua obra gràfica i anota la que et sone haver-la vist interpretada per l’Equip Crónica en l’exposició vista a València.

             Édouard Manet (París 1832-París 1883) fou un pintor francés que volia ser acceptat en les vies oficials que mostraven l'art però, les seues innovacions i plantejaments el distanciaven per poc convencional. Es va inspirar molt en els clàssics però, el seu punt de vista resultava original. La seua amistat amb els seus coetànis impressionistes el situen com un d'ells però, ell, personalment, mai s'hi va trobar.

                  Ja parlarem més detingudament sobre ell i la seua obra. Podeu trobar un avanç ací: https://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%89douard_Manet

      Ara només us registraré aquesta obra: (https://ca.wikipedia.org/wiki/L'afusellament_de_Maximili%C3%A0)

       
             I la del Equipo Crónica:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada